PERSONDATAPOLITIK

Privatlivspolitik

AD Danmark A/S (CVR-nr.: 12 04 80 33) er dataansvarlig for de oplysninger, som vi indsamler om dig og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Udover at være din foretrukne leverandør af autoreservedele mv. til det professionelle marked i autobranchen, er vores ypperste mål også at behandle dine persondata forsvarligt og hensigtsmæssigt, så du kan føle dig tryg ved at handle hos os.

Vi har høje etiske standarder og har fastsat en række interne procedurer, der sikrer, at vi behandler dine persondata på bedst mulige vis. I vores privatlivspolitik kan du bl.a. læse om:

  • Hvilke oplysninger vi typisk har om dig
  • Hvilke formål og lovlige grundlag vi benytter
  • Hvor længe vi opbevarer dine data
  • Hvem vi videregiver data til
  • Dine rettigheder som registreret

 

Har du spørgsmål eller kommentarer til vores privatlivspolitik – eller vil du gerne i kontakt med os i øvrigt, er du meget velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktinfo nederst i dokumentet.

 

Hvad er persondata?

Persondata er alle former for information, der kan bruges til at identificere en person, og kan være mange ting, bl.a. navn, adresse, telefonnummer, e-mail adresse etc. Det kan også være et billede eller en IP-adresse.  Hvis flere persondata ikke alene kan identificere en person, men tilsammen kan, har de karakter af persondata.

 

Vi kan indsamle persondata om dig på følgende måder:

  • Når du bruger vores hjemmeside
  • Når du bruger vores services
  • Når du køber vores produkter
  • Når du er i kontakt med vores kundeservice
  • Når du opretter en profil på vores hjemmeside
  • Når du deltager i kampagner, konkurrencer eller undersøgelser
  • Når du selv giver os persondataene
  • Når vi benytter cookies (læs mere herom nedenfor)
  • Når du afgiver informationer til tredjeparter, som vi har et samarbejde med

 

Du kan i menuen nedenfor se hvilke oplysninger vi indhenter, hvorfor vi gør det, det lovlige grundlag og hvilke rettigheder du har i forbindelse med vores behandling af dine oplysninger.

 

Kunder

Som erhvervskunde er det typisk oplysninger om virksomheden der er registreret, dog kan vi registrere en kontaktperson med navn, telefonnummer og mailadresse. Formålet er til behandling af vores køb/ydelser og administration af relationen til virksomheden.

Til selve registreringen og opbevaringen af kontaktoplysningerne benytter vi interesseafvejning som lovlig grundlig, jf. Databeskyttelsesforordningen artikel 6 stk. 1 litra f. Disse oplysninger vil blive slettet eller opdateret så snart vi bliver opmærksom på ændringerne.

Når du køber varer eller benytter dig af vores services, kan der indsamles almindelige personoplysninger eks. navn, adresse, telefonnummer, mailadresse, IP adresse og bankoplysninger samt oplysninger om betalingsmiddel og tidspunkt for selve transaktionen. Der udover kan der stå kontaktoplysninger på faktura mv. Til behandling af disse oplysninger benytter vi ”Retlig forpligtelse” som lovlig hjemmel jf. Databeskyttelsesforordningen artikel 6 stk. 1 litra c.

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Typisk vil bilag til regnskab blive slettet efter 5 regnskabsår, men vi opbevarer naturligvis dine kontaktoplysninger så længe vi har et samarbejde.

 

Login – brugerprofil

Hvis du har oprettet et login på hjemmesiden, behandler vi de oplysninger du selv har afgivet, typisk: navn, adresse, mobilnummer og mailadresse og et kunde-ID. Derudover vil vi opbevarer dine faktura og købshistorik online, der til enhver tid kan tilgås via hjemmesiden.

Formålet er at gøre det nemmere for dig vedr. køb og betaling af varer via hjemmesiden, og give dig adgang til dine faktura og historik. Som lovlig hjemmel benytter vi ”opfyldelse af kontrakt/aftale” jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1 litra b.

Hvis du ønsker at få slettet din kundeprofil kan du kontakte os på nedenstående kontaktoplysninger, hvorefter vi behandler din anmodning hurtigst muligt, og senest indenfor 30 dage.

 

Retur, reklamation og garanti

Hvis du er så uheldig at en vare går i stykker, har vi brug for en kopi af din faktura/kvittering, og naturligvis selve varen. Der udover skal vi bruge dit navn og evt. andre oplysninger som eksempelvis adresse og kontaktoplysninger for at kunne behandle din sag. Da vi er forpligtet til disse registreringer jf. Bogføringsloven anvender vi retlig forpligtelse som lovlig hjemmel jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6 stk. 1 litra c.

 

Besøgende på hjemmeside

Når du besøger vores hjemmeside, lagrer vi din IP-adresse, og anvender teknologier som eksempelvis cookies for at forenkle og forbedre brugeroplevelsen af vores tjenester og for at give dig relevante oplysninger, når du besøger vores hjemmeside. Det bruges også til at måle trafik på vores hjemmeside, indsamle statistikker, forenkle annoncestyring og forbedre vores tjenester.

En cookie er en lille tekstfil, som vi gemmer på din computer for at kunne holde styr på, hvad der sker under dit besøg og for at kunne genkende computeren. En cookie indeholder kun tekst, er ikke et program og indeholder ikke virus.

Vores lovlige grundlag for behandling af disse oplysninger, er samtykke. Du har altid ret til at trække dit samtykke tilbage, og har altid mulighed for selv at slette cookies – se vejledningen nedenfor. Hvis du ikke selv sletter oplysningerne, vil de automatisk blive slettet.

Hvis du sletter eller blokerer cookies, kan du risikere, at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

 

Sådan afviser eller sletter du dine cookies

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din Internet-browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi disse funktioner og services forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

Cookies som du tidligere har accepteret, kan efterfølgende slettes nemt. Benytter du en PC /computer med en nyere Internet-browser, kan du slette dine cookies ved at bruge genvejstasterne:

CTRL + SHIFT + Delete. Virker genvejstasterne ikke, og/eller benytter du en MAC, skal du starte med at finde ud af, hvilken browser du bruger og herefter klikke på det relevante link:

Microsoft Internet Explorer
Google Chrome
Safari
Firefox

Husk: Bruger du flere Internet-browsere, skal du slette cookies i dem alle.

Tredjepartscookies

Hjemmesiden indeholder cookies fra tredjeparter, pt. Google Analytics

 

Google Analytics v/Google LLC. er etableret i USA, og de fornødne garantier for overførsel af oplysninger er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

Link:                    Google LLC’s certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI

 

Leverandører og samarbejdspartnere

Vores leverandører og samarbejdspartnere er andre virksomheder, der som udgangspunkt ikke er dækket af Databeskyttelsesforordningen. Dog kan vi registrere en kontaktperson med navn, telefonnummer og mailadresse. Formålet er til behandling af vores køb/ydelser og administration af relationen til virksomheden.

Til selve registreringen og opbevaringen af kontaktoplysningerne benytter vi interesseafvejning som lovlig grundlig, jf. Databeskyttelsesforordningen artikel 6 stk. 1 litra f. Disse oplysninger vil blive slettet eller opdateret så snart vi bliver opmærksom på ændringerne. Der udover kan der stå kontaktoplysninger på faktura mv., disse oplysninger vil blive opbevaret i 5 regnskabsår jf. Bogføringsloven.

 

Jobansøgere

Formålet med indsamle personoplysninger om dig i rekrutteringsprocessen er at vurdere om du er en kvalificeret kandidat til en ledig stilling hos os, og vi anvender interesseafvejning som lovlig hjemmel jf. Databeskyttelsesforordningen artikel 6 stk. 1 litra f.

Din ansøgning, cv. Og evt. andre medsendte dokumenter vil blive slettet senest 6 måneder efter vi har modtaget dem. Ønsker vi at opbevare dine oplysninger i mere end 6 måneder indhentes der samtykke, hvorfor den lovlige hjemmel til behandling af oplysninger vil overgå til samtykke jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6 st. 1 litra a.

I rekrutteringsprocessen er det de oplysninger du selv afgiver og som der fremgår af din ansøgning, CV og evt. andre medsendte dokumenter der bliver behandlet. Typisk vil det være almindelige oplysninger som eks. navn, adresse, kontaktoplysninger, uddannelse, erhvervserfaring og evt. andre kompetencer og færdigheder som eks. sprog, kørekort og IT kundskaber. Hvis du bliver kaldt til jobsamtale, vil vi notere oplysninger og informationer til brug for det videre forløb.

Vi indhenter ikke referencer fra tidligere arbejdsgivere uden dit samtykker hertil.

Oplysningerne er tilgængelig for relevante medarbejdere i processen, herunder administrationen og ledelsen i AD Danmark og T. Hansen Gruppen A/S, men vil ikke blive solgt eller videregivet til personer uden for koncernen.

Vi sletter naturligvis dine oplysninger når vi ikke længere har et formål med at opbevarer dem, men du kan til hver en tid få dine oplysninger slettet ved at henvende dig til os på nedenstående kontaktoplysninger.

 

 

Hvordan beskytter vi dine persondata?

Vi er forpligtet til at beskytte dine persondata. Både fordi det følger af lovgivningen, men også fordi vores egne interne etiske regler kræver, at vi passer godt på dine persondata.

Vi benytter relevante og forsvarlige tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at der ikke skabes uautoriseret adgang til de persondata, vi opbevarer. Formålet hermed er at sikre, at persondataene ikke anvendes, ødelægges, ændres offentliggøres eller på anden måde misbruges.

 

I dette afsnit kan du læse, at

  • Vi har interne regler om informationssikkerhed i forbindelse med persondata
  • Vi har implementeret IT-tekniske foranstaltninger
  • Brugeradfærd er vigtig for at sikre tilstrækkeligt højt sikkerhedsniveau
  • Vi orienterer berørte personer, hvis der opstår risiko for eller et egentligt databrud

 

Vi har interne regler om informationssikkerhed, som indeholder retningslinjer og procedurer

Det inkluderer blandt andet, at persondata kun er tilgængelig for den (eller de) medarbejder(e), der har brug for det, og at vi løbende orienterer vores medarbejdere i korrekt håndtering af persondata og kontrollerer, at reglerne overholdes af medarbejderne.

 

IT-teknisk har vi blandt andet implementeret følgende foranstaltninger:

  • Installeret antivirus på alle de IT-systemer, der behandler persondata
  • Installeret adgangskode på computere med jævnligt krav om fornyelse
  • Løbende backup af alle IT-systemer, der behandler persondata
  • Begrænsning af adgangen til persondata, så kun de medarbejdere, der har behov for det, har adgang. Og kun i det omfang, det er nødvendigt
  • Kontrol af medarbejderes faktiske adgang til persondata gennem logning og tilsyn
  • Gennemførelse af risikovurdering og dokumentation af alle IT-systemer der behandler persondata. Det gør vi for at sikre, at vi har et oplyst grundlag for sikkerhedsniveauet for behandlingen af persondata

 

Underretning

Som nævnt har vi foretaget en lang række tiltag for at sikre behandlingen af dine persondata.

Skulle vores IT-systemer og andre sikkerhedsforanstaltninger alligevel blive kompromitteret, vil vi give dig besked uden unødig forsinkelse, hvis kompromitteringen indebærer en høj risiko for dine rettigheder og frihedsrettigheder.

 

Dataminimering

Vi indsamler, behandler og opbevarer kun de persondata, der er nødvendige i forhold til at opfylde vores fastsatte formål. Derudover kan det være bestemt ved lovgivning, hvilken type data, der er nødvendig at indsamle og opbevare for vores forretningsdrift. Typen og omfanget af de persondata, vi behandler, kan også være bestemt af behovet for at opfylde en kontrakt eller en anden retlig forpligtelse.

 

Data holdes ajour

Da vores service er afhængig af, at dine data er korrekte og opdaterede, beder vi dig oplyse os om relevante ændringer i dine data. Du kan benytte kontaktoplysningerne nedenfor til at meddele os dine ændringer, så sørger vi for at opdatere dine persondata. Hvis vi selv bliver opmærksomme på, at data ikke er korrekte, opdaterer vi oplysningerne og giver dig meddelelse om dette.

 

Det kan du selv gøre

Den største fare for misbrug af persondata skyldes menneskers egen ageren, og du kan selv gøre meget for at passe godt på dine persondata (bl.a. aldrig oplyse passwords til andre).

Selvom vi har foretaget ovennævnte tiltag for at begrænse risici ved behandlingen af persondata, kan det ikke udgøre en 100% sikkerhed for, at der ikke sker utilsigtede hændelser, og vi anbefaler derfor at du også selv iværksætter tiltag til sikring af dine persondata.  Det kan du gøre blandt andet ved at lukke din browser efter brug, ved at logge ud af alle konti efter brug, ved at installere antivirus- antimalware- og anden software, der kan forbedre sikkerheden på din computer.

Derudover anbefaler vi at du løbende opdaterer software, de apps du bruger, din computer og mobile devices og aldrig oplyser dit password til andre.

 

Videregivelse af oplysninger

Vi benytter os af samarbejdspartnere til bl.a. opbevaring, teknisk drift, it-løsninger og forbedringer af hjemmesiden, analyser af websitetrafik og splittest af indhold på hjemmesiden. Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne, heriblandt thansen.

I relevante tilfælde videregiver vi data til udvalgte og betroede partnere, bl.a. kreditvirksomheder, fragtfirmaer, egne interne selskaber og afdelinger samt relevante myndigheder i overensstemmelse med lovgivningen og advokat og revisor. Til dem viderebringer vi de nødvendige persondata, således at vi kan overholde vores forpligtelser overfor dig og myndighederne.

Overførsel til tredjelande

En af vores databehandlere, Google Analytics v/Google LLC. er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

Link:                    Google LLC’s certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI

 

Hvis du har givet samtykke. Vi kan videregive personlige persondata til virksomheder, organisationer eller enkeltpersoner uden for vores virksomhed og koncern, hvis vi har dit samtykke.

 

 

Du har mange rettigheder

I dette afsnit kan du læse, at du har en række rettigheder i forbindelse med vores behandling af dine persondata, blandt andet at du har:

  • Ret til at få forkerte persondata rettet
  • Ret til at få indsigt i dine persondata og få udleveret kopi
  • Ret til at få slettet dine persondata
  • Ret til at kræve begrænsning
  • Ret til at gøre indsigelse imod behandling
  • Ret til at tilbagekalde samtykke
  • Ret til at kræve oplysning om overførsel til lande og organisationer uden for EU
  • Ret til at undgå profilering
  • Ret til at klage over vores behandling af dine persondata

 

Retten til at få slettet data

Vi laver en skønsmæssig vurdering for at se, hvornår vi ikke længere har brug for dine persondata. Når vi ikke længere har brug for persondataene i henhold til det formål, som vi indsamlede dem til, sletter vi dem.

Vi lægger bl.a. vægt på:

  • Hvilken ydelse, vi har leveret, f.eks. om vi har leveret et produkt eller rådgivning som nævnt i de foregående
  • Hvor længe siden det er, vi havde en relation til dig som kunde, medarbejder, samarbejdspartner eller andet, og hvornår der sidst har været dialog eller korrespondance
  • Om du har givet os samtykke til at opbevare persondataene, bl.a. med henblik på senere markedsføringstiltag
  • Hvilket ansvar, vi påtager os over for dig, og hvilket ansvar, vi risikerer i relation til vores rådgivning

 

Nogle persondata skal vi opbevare i minimum 5 år af hensyn til lovgivningen, bl.a. Bogføringsloven. Det er for eksempel persondata til brug for udstedelse af fakturaer, så vi kan afregne skat og moms korrekt og for at kunne dokumentere dette over for myndighederne.

Vi gør det også for at kunne varetage vores økonomiske interesser og retsstilling, hvis nogen måtte mene, at vi har handlet ansvarspådragende. I så fald skal vi kunne dokumentere, hvilke persondata vi har fået, hvilken aftale der er indgået og hvad vi har gjort i forhold til dig som kunde, så vi bedst kan varetage vores interesser. Vi ’renser’ dokumenterne for de persondata, der ikke er nødvendige herfor.

Vi sletter af egen drift dine persondata, når de ikke længere er nødvendige for det formål, som de er indsamlet til.

 

Retten til at blive oplyst og få rettet data

Du har til en enhver tid ret til at få oplyst, hvilke data vi behandler om dig, hvor de stammer fra, og hvad vi anvender dem til. Du kan også få oplyst, hvor længe vi opbevarer dine persondata, og hvem, der modtager data om dig, i det omfang vi videregiver data i Danmark og i udlandet.

 

Hvis du anmoder om det, kan vi oplyse dig om de data, vi behandler om dig. Adgangen kan dog være begrænset af hensyn til andre personers privatlivsbeskyttelse, til forretningshemmeligheder og immaterielle rettigheder.

 

Hvis du mener, at de persondata, vi behandler om dig, er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. Du skal henvende dig til os og oplyse os om, hvori unøjagtighederne består, og hvordan de kan rettes.

 

Retten til indsigt og udlevering af data

Du har til enhver tid ret til at få indsigt i de persondata, vi har registreret om dig og få udleveret en kopi af persondataene. Vi gør opmærksom på, at retten til indsigt kan være begrænset af hensyn til beskyttelsen af andre personers persondata og til vores erhvervshemmeligheder.

Du kan også få oplyst formålene med behandlingen, hvor længe, vi opbevarer dine persondata, om vi foretager automatiske afgørelser (herunder profilering), hvem vi videregiver persondataene til og hvor vi har persondataene fra. Dette gælder dog ikke, hvis du allerede er bekendt med persondataene.

 

Ret til at kræve begrænsning af behandling

Du har til enhver tid ret til at anmode os om at begrænse behandlingen af dine persondata.

 

Ret til at gøre indsigelse imod behandling

Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse imod, at vi behandler dine persondata. Dette omfatter retten til at gøre indsigelse imod, at vi anvender persondataene med henblik på markedsføring. Vi vil hurtigst muligt tage stilling til din indsigelse, hvis du fremsætter en sådan.

 

Ret til at tilbagekalde samtykke

Du kan til enhver tid tilbagekalde det (eller de) samtykke(r), du har givet os.

 

Ret til at kræve oplysning om overførsel til lande og organisationer uden for EU

Du har ret til at få oplyst, om vi videresender persondata til et land uden for EU.

 

Ret til at undgå profilering og at vi træffer automatiske afgørelser

Du har til enhver tid ret til at undgå, at vi laver profiler af dig og dine persondata eller træffer automatiske afgørelser.

 

Retten til at indgive en klage

Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre, at dine persondata behandles betryggende og at dine rettigheder beskyttes optimalt og vi gennemgår regelmæssigt vores procedurer og håndteringen af persondata. Hvis du mod forventning mener, at vi ikke behandler din henvendelse og dine rettigheder i overensstemmelse med lovgivningen, beder vi dig kontakte os pr. e-mail med teksten ”klage” i emnefeltet.

Du kan skrive til os på mail persondata@addanmark.dk

Vi vil da ekspedere din henvendelse til en overordnet medarbejder i vores virksomhed, således at eventuelle misforståelser og/eller fejl kan blive udredt.

Hvis du fortsat mener, at vi ikke behandler din henvendelse og dine rettigheder i overensstemmelse med lovgivningen, kan du klage til Datatilsynet via:

 

Datatilsynet
Carl Jacobsens Vej 35

2500 Valby
Telefon: 33 19 32 00

www.datatilsynet.dk

 

 

Links til andre serviceudbydere

På vores hjemmeside kan der være links til andre hjemmesider, som ikke tilhører vores firma eller vores koncern.

Vi er ikke ansvarlige for indholdet på disse hjemmesider og vores persondatapolitik gælder ikke for disse virksomheders hjemmesider.

 

 

Kontaktoplysninger

AD Danmark A/S

Stensgårdvej 1

5500 Middelfart – DK
CVR:  12048033

Mail:                    Persondata@addanmark.dk
Website:             www.addanmark.dk

 

 

Opdatering af denne privatlivspolitik

Vi opdaterer løbende vores privatlivspolitik, når vi vurderer, at der er behov for det. Det kan eksempelvis være, når vi udbyder nye services og produkter.

Den til enhver tid gældende politik er tilgængelig på vores hjemmeside og de relevante tjenester.

Privatlivspolitikken er senest opdateret den 8. juni 2020